Meer resultaten voor netvlies

 
 
netvlies
 
Bouw / anatomie, functie netvlies retina, glasvocht oogvocht, vaatvlies, oogwit, harde oogrok.
Het netvlies begint dus ongeveer 7 mm van de limbus en dit begin van het netvlies wordt de ora serrata genoemd. De glasvochtbasis is ongeveer 4-5 mm breed en ligt over de laatste 2 mm van de pars plana en de eerste 3 mm van het netvlies.
Netvlies retina Oogfonds.nl.
Functie van het netvlies. Zoals al gezegd, is de functie van het netvlies licht omzetten in elektrische signalen. Als er licht op het netvlies valt, wekken de staafjes en kegeltjes elektrische signalen op die de zenuwcellen prikkelen waarmee ze verbonden zijn.
Netvlies Wikipedia.
De ernst van de situatie en de toestand van het oog netvlies en glasvocht bepalen of laseren gewenst is. Bij deze ingreep kan met behulp van een medische laser het volledig loskomen van het netvlies voorkomen worden door het bijna pijnloos aanbrengen van brandpunten op het netvlies, dat vervolgens door littekenvorming wordt vastgezet cicatrisatie.
Netvliesloslating Oogvereniging.
Als de scheurtjes niet te groot zijn en het netvlies nog niet of nauwelijks is losgelaten, kan een laserbehandeling worden ingezet. Het netvlies rond het scheurtje wordt dan als het ware gepuntlast. Hierdoor kan worden voorkomen dat de scheurtjes zich uitbreiden of dat er vocht onder het netvlies komt.
netvlies WikiWoordenboek.
Pools: siatkówka pl v. Spaans: retina es v. Het woord netvlies staat in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie. In onderzoek van het Centrum voor Leesonderzoek uit 2013 werd netvlies herkend door. van de Nederlanders. van de Vlamingen.
Netvlies Internetbureau uit Breda met 44 online experts.
De kennismaking met Netvlies was positief en wekte direct vertrouwen. De werkwijze, visie en uitstraling van Netvlies spreken ons erg aan. Doordat ik zelf aanwezig was tijdens het project en actief kon meedenken en bijsturen, is er in zes weken tijd een degelijke fundering ontwikkeld voor onze digitale strategie.
netvlies.
Netvlies Wikikids.
Ga naar: navigatie, zoeken. Het netvlies is een deel van het oog. Dit wordt ook wel retina genoemd. Het netvlies is een soort scherm achter in het oog. Het netvlies zorgt ervoor dat wat je ziet het plaatje doorgestuurd wordt naar de hersenen.

Contacteer ons