Op zoek naar netvlies?

 
 
netvlies
 
Netvlies Retina.
Het netvlies is een kwetsbaar maar ook belangrijk onderdeel van het oog. In dit artikel leggen we uit hoe het netvlies werkt, wat de functie is en hoe het netvlies beschadigd kan raken. Het netvlies is een lichtgevoelige laag die zich achter in de oogbol bevindt.
Netvlies Internetbureau uit Breda met 48 online experts.
De kennismaking met Netvlies was positief en wekte direct vertrouwen. De werkwijze, visie en uitstraling van Netvlies spreken ons erg aan. Doordat ik zelf aanwezig was tijdens het project en actief kon meedenken en bijsturen, is er in zes weken tijd een degelijke fundering ontwikkeld voor onze digitale strategie.
Het netvlies Oogplein. Het netvlies Oogplein.
Overzicht van het centrum van het netvlies zoals de oogarts het waarneemt wanneer hij/zij door de pupil kijkt. De oogzenuw papil is geel van kleur; de macula is het gedeelte van het netvlies dat het scherpste beeld produceert. Lees verder over de oogzenuw.
Netvlies Wikipedia.
De ernst van de situatie en de toestand van het oog netvlies en glasvocht bepalen of laseren gewenst is. Bij deze ingreep kan met behulp van een medische laser het volledig loskomen van het netvlies voorkomen worden door het bijna pijnloos aanbrengen van brandpunten op het netvlies, dat vervolgens door littekenvorming wordt vastgezet cicatrisatie.
Zwakke plekken in netvlies, perifere retina-degeneraties, retinoschisis splijting, lattice.
Het netvlies bestaat uit vele laagjes. Bij deze aandoening gaat het om een oppervlakkige splijting schisis in het netvlies waardoor het netvlies in 2 lagen wordt gespleten. De splijting bevindt zich in het zgn neurosensorische netvlies. Bij de aangeboren congenitale retinoschisis is er sprake van een oppervlakkige splijting in het binnenste deel van het netvlies.
Netvlies retina Oogfonds.nl.
Functie van het netvlies. Zoals al gezegd, is de functie van het netvlies licht omzetten in elektrische signalen. Als er licht op het netvlies valt, wekken de staafjes en kegeltjes elektrische signalen op die de zenuwcellen prikkelen waarmee ze verbonden zijn.
Netvlies.
Die plaats op het netvlies waar jij je beeld focust, is de gele vlek. In de gele vlek zit een hele grote concentratie kegeltjes. Al deze kegeltjes hebben een eigen sensorische zenuw die vanuit het netvlies loopt richting het gezichtscentrum in de hersenen.
Gaatjes en scheuren in het netvlies.
Gaatjes in het netvlies kunnen een aantal oorzaken hebben.: Perifere retinadegeneratie Gaatjes ontstaan meestal op dunne, zwakke plekken in het netvlies retina. Deze plekken kunnen het gevolg zijn van slijtage degeneratie van het netvlies en bevinden zich meestal aan de zijkanten periferie van het netvlies.

Contacteer ons