Zoeken naar netvlies

 
 
netvlies
 
Netvliesloslating is een aandoening waarbij het netvlies is verplaatst.
Bij een netvliesloslating zit het netvlies niet meer op zijn normale plaats aan de binnenkant van de oogbol. Het deel van het netvlies dat verplaatst is, werkt hierdoor niet meer goed, omdat de staafjes en kegeltjes, waaruit het netvlies bestaat, niet meer kunnen functioneren.
Ogen Menselijk lichaam Gezondheidsplein.nl.
Je lens en hoornvlies kunnen zich boller of minder bol maken. Hierdoor kunnen ze de projectie op je netvlies scherpstellen. Als het beeld op je netvlies toch niet scherp is, dan kan er sprake zijn van bijziendheid, verziendheid of astigmatisme.
Netvliesloslating UMC Utrecht.
Het netvlies is de binnenbekleding van het oog achter de oogbol. Het netvlies vangt beelden van de buitenwereld op en stuurt deze langs de oogzenuw naar de hersenen. Wanneer het netvlies retina losraakt van de onderlaag spreken we van een netvliesloslating.
Anatomie van het oog BrainMatters.
Het licht dat ons oog binnen valt wordt niet of nauwelijks teruggekaatst, daarom lijkt de pupil zwart. Het netvlies nr. 18, ook wel retina genoemd, is het gedeelte aan de achterkant van ons oog, waarop de lichtstralen vallen die ons oog binnenkomen.
Amsterdam UMC, Locatie VUmc Netvliesloslating.
Door de cryo behandeling rondom het gat zal dit nu binnen een aantal dagen vast komen te groeien zodat de netvliesloslating niet meer terug kan komen. In sommige gevallen ligt het netvlies niet alleen los, maar is het netvlies verkort doordat er plooiing in het netvlies optreedt.
Synoniemen van netvlies; ander woord voor netvlies synoniemen.net.
Cookies van Improve Digital en AppNexus kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen, gedragsgegevens te delen en artikelen aan te bevelen op synoniemen.net die aansluiten op je interesses. Lees meer over ons privacy-beleid. cookies niet accepteren. over deze site. grafische weergave willekeurig trefwoord. zoekspoor: engeltje islamitisch inzetten zich inzetten niets netvlies.
Netvlies Internetbureau uit Breda met ruim 50 experts.
Internetbureau uit Breda met 48 online experts. Webinars en kennissessies. 48 communicatieve vakidioten met 22 jaar ervaring in complexe online projecten. Maakt jouw organisatie al gebruik van de laatste technieken? Wij helpen organisaties om steeds voorop te lopen door de slimme inzet van nieuwe technologie.
Netvlies Wikipedia.
netvlies retina, regenboogvlies iris, hoornvlies cornea, gele vlek macula lutea, oogzenuw, lens, pupil. Het netvlies 2 of de retina 3 is het sterk doorbloede lichtgevoelige scherm achter in het oog. Het netvlies ligt binnen en achter in het oog en bestaat uit circa 126 miljoen zintuigcellen.

Contacteer ons